Bouwaanvraag

Heeft u bouw- of verbouwplannen en vraagt u zich af of u een bouwvergunning of te wel een omgevingsvergunning nodig heeft voor de realisatie uw bouwplannen?

Als u wilt gaan (ver)bouwen zijn er een aantal zaken van belang. Voordat er overgegaan kan worden tot de uitvoering van het bouwproject moet het bouwplan getoetst worden aan verschillende wet- en regelgeving. Uw wensen spelen uiteraard een belangrijke rol, maar daarnaast bepalen de voorgeschreven regels wat wel en niet uitgevoerd mag worden. Goede bouwtekeningen helpen om het bouwproces gestructureerd te laten verlopen. Hierin wordt namelijk precies vastgelegd hoe het project wordt uitgevoerd. Bij grotere bouwprojecten zijn bouwtekeningen vereist bij de aanvraag van de vergunningen. Bouwtekeningen zijn technische tekeningen van uw bouw- of verbouwplannen. Deze moeten aan een aantal eisen voldoen, alleen dan zijn de tekeningen geschikt om een omgevingsvergunning aan te kunnen vragen. Deze eisen worden bepaald door gemeenten en overheidsinstanties.

Sinds 2010 is de Wet algemene bepaling omgevingsrecht (Wabo) van kracht. Door deze wet zijn verschillende vergunningen samengevoegd tot één omgevingsvergunning. Voor verbouwingen in en rondom uw woning hoeft u dus nog maar één vergunning aan te vragen. Er zijn verschillende werkzaamheden in en rondom het gebouw waarvoor u een vergunning moet  aanvragen. De vereiste bouwtekeningen en berekeningen zijn hierbij niet allemaal hetzelfde. Vaak denkt men een omgevingsvergunning nodig te hebben, maar in veel gevallen hoeft dit niet, omdat er een groot deel vergunningsvrij, aan- of bijgebouwd mag worden.

Wilt u weten welke bouwtekeningen en berekeningen vereist zijn bij de verschillende werkzaamheden? Neem dan contact op met ons, zodat wij gezamenlijk kunnen beoordelen of uw wensen gerealiseerd kunnen worden.

Contact

Baints Bouwdesign BBD
Dyksicht 18
8765LX Tjerkwerd

06 42119942
Nieuwbouwwoning te Boazum

Nieuwbouwwoning te Boazum

Geplaatst op: 2018-03-03

DAMPOPEN BOUWEN MET GEZONDE BOUWMATERIALEN!! NUL op de meter, gezonde bouwmaterialen, hoog comfort, maximaal genieten van natuurlijke lichtinval en virtueel ontwerpen. Deze kernwaarden vormen de basis voor het on...

Lees meer Meer nieuws
Techniek Experince

Techniek Experince

Geplaatst op: 2018-03-03

Het is alweer een paar maanden geleden dat wij de nieuwspagina geüpdate hebben, dus hoogtijd voor de laatste ontwikkelingen van BBD. In samenwerking met de Vrienden van Techniek mochten wij op de TECHNIEK EX...

Lees meer Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.