Werkwijze

U heeft bouw- of verbouwplannen en u heeft vragen over de mogelijkheden om de plannen uit te voeren? Daarnaast is het de vraag hoe het geheel past binnen de bestaande omgeving/bebouwing en de daarbij behorende wet- en regelgeving die vanuit de gemeente en de overheidsinstanties wordt opgedragen. Wij beschikken over de juiste expertise om u hierin te begeleiden. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarbij wij gezamenlijk beoordelen wat we voor elkaar kunnen betekenen. Wij ambiëren een transparante open manier van samenwerken, waardoor een kwalitatief beter eindresultaat opgeleverd wordt.

Wanneer u met ons verder wilt, maken wij geheel vrijblijvend een offerte voor de te verrichten werkzaamheden aan de hand van een programma van eisen dat wij gezamenlijk tot stand brengen. Vervolgens controleren wij of uw wensen uitgevoerd mogen worden binnen de regels die opgenomen zijn in het bestemmingsplan/welstandsnota, beeldkwaliteitsplan, kavelpaspoort en andere doorslaggevende documenten.

Wanneer uw plannen uitvoerbaar blijken gaan wij gezamenlijk van start waarbij naar gelang de aard van het project de onderstaande fases doorlopen worden.

Ontwerpfase:

Nadat wij uw wensen hebben geïnventariseerd vertalen wij deze naar een programma van eisen. Aan de hand van het programma van eisen maken wij verschillende (schets)ontwerpen in de vorm van fotorealistische 3D modellen. Hierin komt het ontwerp, de gekozen materialen en de inpassing in de bestaande omgeving goed naar voren, zodat u kunt beoordelen welk ontwerp uw voorkeur geniet. Wijzigingen zijn makkelijk door te voeren waardoor wij eenvoudig tot een definitief ontwerp kunnen komen.

Door verschillende partijen in de ontwerpfase te betrekken kunnen wij gemakkelijk inschatten of uw wensen binnen het budget uitgevoerd kunnen worden.

Definitief ontwerp:

Wanneer u akkoord gaat met het ontwerp dienen wij een concept bouwaanvraag in bij de gemeente, afdeling Bouwen en Wonen. Hierbij wordt het ontwerp getoetst aan het bestemmingsplan en beoordeeld door de welstand. Naar gelang de feedback passen wij het ontwerp met wederzijds goedvinden van u aan en leggen het plan vervolgens weer ter goedkeuring voor bij de gemeente. Wanneer het plan niet strijdig is met het bestemmingsplan resulteert de concept bouwaanvraag veelal in een positief advies.

Bouwaanvraag:

Wanneer u en de gemeente instemmen met het definitieve ontwerp gaan wij over op het indienen van de bouwaanvraag. Het ontwerp moet technisch uitgewerkt worden met plattegronden, doorsnedes, gevelaanzichten, technische details, etc.  Naast de tekeningen verzorgen wij de benodigde berekeningen als de EPC, daglichttoetreding, ventilatie, constructie, milieuprestatieberekening en overige bouwbesluittoetsingen.
Terwijl de gemeente de bouwaanvraag behandelt, gaan wij in de tussentijd samen met u, verder in op uitvoering van het project. Ook na het indienen van de bouwaanvraag moet u nog vele keuzes maken die van invloed zijn op de uiteindelijke uitvoering. Al deze keuzes leggen wij voor u vast in een bestek of te wel een werkomschrijving.

Aanbesteding (offerte aanvragen):

Samen met u gaan wij op zoek naar een aantal geschikte bouwpartners die aan de hand van het bestek (werkomschrijving) offertes uitbrengen. Vervolgens nemen wij de offertes met u door, zodat u op basis van de prijs- en kwaliteitsverhouding bouwpartners uitkiest. Ons brede netwerk van aannemers, constructeurs, installateurs en leveranciers helpt u bij het maken van de juiste keuzes.

Bouwbegeleiding/Bouwtoezicht:

Wanneer u graag een vast aanspreekpunt heeft gedurende het project zijn wij u graag van dienst. Van de initiatieffase tot en met de oplevering kunnen wij u ontzorgen. Wij bewaken de gehele bouwplanning, budgetten en overige werkzaamheden die betrekking hebben op het bouwproject. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem dan contact op met ons, zodat wij gezamenlijk kunnen beoordelen of wij u van dienst kunnen zijn.

Contact

Baints Bouwdesign BBD
Dyksicht 18
8765LX Tjerkwerd

06 42119942
Nieuwbouwwoning te Boazum

Nieuwbouwwoning te Boazum

Geplaatst op: 2018-03-03

DAMPOPEN BOUWEN MET GEZONDE BOUWMATERIALEN!! NUL op de meter, gezonde bouwmaterialen, hoog comfort, maximaal genieten van natuurlijke lichtinval en virtueel ontwerpen. Deze kernwaarden vormen de basis voor het on...

Lees meer Meer nieuws
Techniek Experince

Techniek Experince

Geplaatst op: 2018-03-03

Het is alweer een paar maanden geleden dat wij de nieuwspagina geüpdate hebben, dus hoogtijd voor de laatste ontwikkelingen van BBD. In samenwerking met de Vrienden van Techniek mochten wij op de TECHNIEK EX...

Lees meer Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.